Chorizopasta

Serverar: 6 portioner

Het och läcker pasta med chorizokorv och curry

Ingredienser

  • 250 gram tagatelli pasta
  • 1 nypa salt
  • Chorizo såsen
  • 1 paket chorizokorv (vitlök/paprika/cayennpeppar)
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl purjolök
  • 1 dl röd paprika
  • 1 dl squash
  • 2 dl Champinjoner
  • 4 dl lätt cremefraiche
  • 3 krm salt
  • 3 msk curry
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt sedan saltet och pastan. 2. Skiva korven och hacka grönsakerna. Hetta upp olivoljan i en stor panna och för ner korven och grönsakerna. 3. Stek på hög effekt, rör om ofta så det inte bränner fast. Krydda med curry och salt. 4. När korven börjar få färg, häll i creamfraich, sänk värmen och rör runt i pannan. Smaka av med mer salt och curry (efter eget behag). 5. Tag bort pastan från plattan ca 1 min tidigare än anvisat på paketet. Häll av pastavattnet i ett durkslag, skölj av med ljummet vatten. För sedan tillbaka pastan i kastrullen. 6. Ställ kastrullen på en varm platta. Häll i chorizosåsen i kastrullen med pastan och rör om så att såsen blandas med pastan. Fortsätt röra runt i kastrullen så att pastan inte bränner fast. 7. Servera sedan pastan med cocktailtomater och riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gurgelfranz 19 mars 2009

    Kanongott! Smidigt och snabbt, helt i vår smak. Tack! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben