Het oliv- och chorizopasta

Serverar: 4 portioner

Rustik och kryddstark pastarätt med få ingredienser. Den som har bråttom hoppar över de sprödfriterade basilikabladen och dekorerar med valfria färska örter.

Ingredienser

  • 400 g tortelloni (eller annan rörpasta)
  • Olja, att steka i
  • 1 rödlök
  • 4 chorizokorvar
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl svarta oliver
  • 1 knivsudd sambal oelek (eller annan chili- krydda)
  • Salt
  • Tillbehör
  • Färska basilkablad
  • Olja, att fritera basilikabladen i
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i skivor. Skär korvarna i tjocka sneda skivor. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och låt löken mjukna utan att ta färg. Lägg ner korvskivorna och stek dem i cirka 5 minuter. Häll av eventuellt överflödigt fett från stekpannan.
    2. Tillsätt de krossade tomaterna och sambal oelek. Sjud såsen i cirka 10 minuter tills den tjocknar något.
    3. Koka under tiden pastan enligt anvisning på paketet.
    4. Smaka av såsen med salt och eventuellt lite mer chilikrydda och vänd ner oliverna precis innan såsen ska serveras.
    5. Hetta under tiden upp lite olja i en liten kastrull. Fritera basilikabladen hastigt i omgångar och låt dem rinna av på hushållspapper.
    6. Blanda den väl avrunna pastan med sås och friterad basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben