Skinka med oliv- och kaprismarinad

Serverar: 8 portioner

Passar på buffé bordet.

Ingredienser

  • 1-1 1/2 kg rimmad skinka
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1/2 dl olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 10 gröna oliver
  • 10 svarta oliver utan kärnor
  • 3 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Skölj hastigt av skinkan med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Lägg skinkan på en stor bit aluminiumfolie. Stick i en köttermometer, se till att spetsen är mitt i och att så mycket som möjligt av röret är i köttet. Lägg rosmarinkvistarna på köttet och linda in i folien. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga skinkan i 175°C, tills termometern visar 75°C ca 2 tim.
    2. Låt skinkan kallna i folien. Ta ur och skär skinkan i tunna skivor. Lägg skivorna på ett serveringsfat. Blanda skyn som bildats i folien med olja och vinäger. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Hacka oliverna. Blanda ner chili- och olivhack samt kapris i marinaden. Skeda den över köttet och låt stå kallt ett par tim.
    3. Servera skinkan på buffébordet eller med potatis- och rotfruktsgratäng eller pastasallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben