Oliv- och timjanbröd

Serverar: 2 portioner

Ett gott bröd som är enkelt att baka!

Ingredienser

  • 50 jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 25 g smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung eller sirap
  • 250 g Kesella lätt
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 12-13 dl vetemjöl
  • 30 oliver
  • Uppvispat ägg
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk smält smör
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, kesella, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord. Baka ut två runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner oliverna i brödet. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla med ägg och strö över timjan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Pensla brödet med smält smör. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben