Ch:s gratäng

Serverar: 8 portioner

Denna gratängen har jag gjort många gånger och den är alltid lika populär.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 600 g köttfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 3 dl vitt vin
  • 16 medelstora potatisar
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och bryn i smöret, tillsätt köttfärsen och bryn tills den är smulig. Tillsätt vetemjöl och rör om. Häll i krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och lagerblad. Häll i vinet och låt koka 10 minuter på svag värme. Skala och skiva potatisen. Varva potatis och köttfärssås i en ungssäker form, potatis i understa lagret och köttfärs i översta. Blanda grädde och riven ost, häll blandningen över gratängen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter-1 timme.
    2. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pirkko 10 november 2008

    Tack popik för receptet! Den här var jättegott! 5 stjärnor! Jag tillsatte 2 vitlöksklyftor och tog rödvin istället vitt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben