Ciccis chokladtårta

Serverar: 8-10 portioner

Helt underbart god, en härlig blandning mellan sött och syrligt

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1,5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 70 g mörk choklad, gärna 70%
  • Fyllning
  • 200 g frysta hallon
  • 250 g kesella 10%-ig
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Smält smöret, tillsätt vattnet. Blanda samman socker, mjöl, kakao och bakpulver och blanda ner detta. Tillsätt sedan det smälta smöret och äggen. Häll smeten i en bröad rund form och grädda ca 30 min i 175 grader Grovhacka chokladen och strö över den varma kakan. Skär 3 bottnar ( jag brukar bara göra 2 bottnar, mer som en fylld kaka istället för tårta). Tina hallonen. Blanda kesella, florsocker och grädde och vispa detta till en fast kräm. Vänd ner hallonen i krämblandningen. Fördela krämen på botten/bottnarna. Delen med den hackade chokladen sätts ju såklart överst. Låt stå kallt ca 1 timme. Den är nästan godast dagen därpå.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben