Cissis wienerbröd

Serverar: 35 portioner

Mycket goda

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 150 g smält margarin
  • 40 g socker (½ dl nätt)
  • 75 g jäst
  • 2 ägg
  • 500 g vetemjöl (8 dl = 480 g)
  • ½ tsk salt
  • Fyllning 1
  • Vaniljkräm (ca 6 dl)
  • Fyllning 2
  • 100 g margarin
  • 150 g socker (1 3/4 dl)
  • 1msk sirap
  • Pensling
  • ägg/grädde och flagad mandel (ägget och grädden kan bytas ut mot florsocker och vatten, men då penslas det på efter gräddning.)
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna och jäs i 15 minuter. Dela degen i två delar. Den ena delen kavlas ut i långpanna. Bred fyllning nummer ett över. Kavla ut den andra delen till en kaka. Blanda och bred fyllning nummer två på och rulla ihop till en rulltårta, som skäres i 35 skivor, lägg dem ovanpå vaniljkrämen. Jäs alltsammans i 15 minuter till. Pensla med ägg/ grädde och strö över flagad mandel. Grädda i ugn vid 225 grader i ca 12-15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben