Citronbiscotti med vit choklad och paranötter

Serverar: 20 portioner

Fräscha, knapriga och otroligt goda skorpor.

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 2 citroner
  • 50 g hela paranötter
  • 100 g hackad vit choklad
  • Garnering
  • 100 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Rör ner ägget. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rivet citronskal. Knåda snabbt ihop till en kladdig deg. Tillsätt nötter och hackad choklad.
    3. Dela degen i två delar och forma dem till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite grann.
    4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 14 minuter. Låt dem svalna något. Sänk ugnsvärmen till 50 grader. Skär längderna försiktigt i sneda bitar, ca 2 cm breda.
    5. Lägg dem på plåten med snittytan uppåt. Torka skorporna mitt i ugnen i ca 1 timme, tills de är helt torra och lätta. Vänd dem en gång under torktiden.
    6. Smält den vita chokladen. Doppa ändarna på skorporna. Låt dem stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben