Citroncupcakes med creme cheesefrosting

Serverar: 1 portioner

Muffinsen är goda i sig men med frosting får de en underbart god extra kick

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,4 dl socker
  • 1,25 dl smält smör
  • 1 ägg
  • 1,2 dl naturell youghurt
  • 3 tsk rivet citronskal
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • Frosting
  • 125 g philadelphia creme cheese
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 citron (skalet)
  • 1 msk citron (saften)
  • 500 g florsocker
  • Instruktioner

    1. Blada mjöl och bakpulver. Vispa socker, smör, ägg och rör sedn ner youghurt och citron tills det är slätt. Tillsätt mjölblandningen och rör igen. Grädda i 175grader i ca 20-25minuter men håll koll på dom med provsticka. Låt svalna helt.
    2. Vispa ihop philadelphia creme cheese och smör tills det blir krämigt och klumplöst. Tillsätt finrivet skal från citronen, och ca 1 msk av juicen. Vispa på låg hastighet ner florsocker tills frostingen är fluffig men fast nog att bilda fina, ospruckna åsar i bunken. Nu är det bara att gå loss med spritsen på de avsvalande muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben