Citronglass med choklad och sockerägg

Serverar: 3-4 portioner

Citronglass är det bästa jag vet!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 4 dl vispgrädde, vispad
  • 2 citroner, rivet skal av och pressad saft från
  • 4 msk cointreau, kan uteslutas
  • Garnering
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Ev. sockerägg i olika färger till påsken
  • Instruktioner

    1. Vispa ägget tjockt och pösigt tillsammans med gulorna och florsockret. Vänd ner den vispade grädden försiktigt samtidigt som en blandning av citronskal, citronsaft och likör tillsätts lite i sänder.
    2. Häll upp glassblandningen i en rundbottnad plastbunke och frys den i 4-5 timmar eller över natten.
    3. Doppa bunken i hett vatten tills den går att lossa. Stjälp upp glassen. Ställ den i frysen tills den ska serveras.
    4. Garnera med smält blockchoklad och ev sockerägg eller annan dekoration.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LizzyElisabeth 1 juli 2009

    Jag brukar använda någon mer äggula och vanligt socker. Garnerar man dessutom med citronmeliss ser det ännu vackrare ut och smakar mums..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben