Citronglasstårta dulce de leche

Serverar: 16 portioner

Servera denna glasstårta med hallon och ett glas dessertvin.

Ingredienser

  • 397 g kondenserad mjölk, 1 burk eller 1 dl färdig kolasås
  • 10 digestivekex
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smält smör
  • Citronfyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 citroner, finrivet skal och pressad saft ca 1 ½ dl
  • 2 dl crème fraiche
  • 25 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Ställ burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten. Låt koka under lock i 3 timmar till en tjock kolasås. Låt burken svalna i 15 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
    3. Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt socker och smält smör. Tryck ut smulorna i formens botten och grädda mitti ugnen i ca 5 minuter och låt kallna.
    4. Dela äggen. Vispa vitorna i en separat skål till hårt skum. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt citronskal och saft. Vänd i crème fraiche, grädde och till sist äggvitor i smeten.
    5. Varva citronfyllningen med kolasmeten i formen. Avsluta med att ringla kolasås ovanpå. Sätt formen i frysen i minst 6 timmar.
    6. Ta fram glasstårtan ca 10 minuter innan den skall serveras och hyvla eller riv mjölkchoklad över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben