Citrongräs- och ingefärssill

En sillinläggning med annorlunda smak.

Ingredienser

  • 2-3 urvattnade saltsillfiléer
  • 1 stång krossat citrongräs
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk finstrimlad färsk ingefära
  • 4-5 vitpepparkorn
  • 8-10 tunna morotsslantar
  • ½ finhackad gul lök
  • Ättikslag
  • ½ dl ättikssprit 12 %
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Koka upp ättikslagen och låt den kallna.
    2. Skär sillfiléerna i sneda bitar. Varva med de andra ingredienserna i en burk. Slå på ättikslagen och låt stå och dra till sig i kylskåpet ett dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben