Sill med smak av Asien - Ingefärssill

Serverar: 3-6 portioner

Kryddig chutney och färsk ingefära sätter sprätt på sillen. Två spännande sorter som passar bra till påskbuffén.

Ingredienser

  • 8 sillfiléer, urvattnade
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit
  • 1½ dl strösocker
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 liten purjolök, strimlad
  • 1 msk kryddpeppar, grovkrossad
  • 1 msk vitpeppar, hel
  • 1 - 2 äpplen, hackade
  • 2 msk riven ingefära
  • Skal och saft av två limefrukter
  • Instruktioner

    Koka vatten, ättika och socker till en lag. Låt lagen svalna. Skär sillfiléerna i bitar och varva dem med lök, purjolök, kryddor och äpple i en burk. Blanda ner ingefära, limesaft och limeskal i den kalla lagen. Häll lagen i burken. Låt sillen dra ett dygn, gärna längre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben