Sill med thailändska smaker

Serverar: 4-6 portioner

Klassisk svensk sill i krämig gräddfilssås spetsad med thailändska smaker. Nytt och spännande!

Ingredienser

  • 1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
  • 1 salladslök
  • 1 röd chili
  • 1 kruka koriander
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 krm salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 dl gräddfil
  • Instruktioner

    Låt sillen rinna av. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i en skål. Strimla salladslöken fint. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Plocka korianderbladen. Lägg lök, chili, nästan alla korianderblad, limeskal, ingefära och salt i skålen med sillen. Ringla över honungen och blanda. Vänd ner gräddfilen. Garnera med resten av korianderbladen. Låt gärna sillen stå i kyl någon timme innan servering.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben