Citronkakor med vit choklad

Serverar: 70 portioner

Knapriga och goda kakor med både syrlighet och sötma.

Ingredienser

  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 2,4 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 msk citronskal, finrivet
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • 1 msk vatten
  • 6,6 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 30 g vit choklad, riven
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop smör och socker till en mjuk smet. Vispa i ägg, citronskal, citronsaft och vatten. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt. Arbeta in det i smörsmeten.
    2. Tillsätt den rivna chokladen och blanda till en jämn fin deg. Dela degen i 3 bitar och rulla dem till rullar, ca 4 cm i diameter. Plasta in rullarna och lägg dem i frysen i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 190 grader.
    4. Skär rullarna i ca 7 mm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben