Knapriga och goda kakor med både syrlighet och sötma.
Ingredienser
225 g smör, rumsvarmt
2,4 dl socker
1 ägg
1 msk citronskal, finrivet
1 msk citronsaft, pressad
1 msk vatten
6,6 dl vetemjöl
1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
30 g vit choklad, riven
Instruktioner
Vispa ihop smör och socker till en mjuk smet. Vispa i ägg, citronskal, citronsaft och vatten. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt. Arbeta in det i smörsmeten.
Tillsätt den rivna chokladen och blanda till en jämn fin deg. Dela degen i 3 bitar och rulla dem till rullar, ca 4 cm i diameter. Plasta in rullarna och lägg dem i frysen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 190 grader.
Skär rullarna i ca 7 mm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna.