Citronrullar med passionsfruktfyllning

Jättegoda rullar som kan bjudas som en dessert, eller till kaffet.

Ingredienser

  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • ½ dl ljust muscavadosocker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • ½ citron, rivet skal
  • Fyllning till 25 rullar
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 2 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Ger ca 50 rullar, men observera att fyllningen räcker bara till 25. Resten av rullarna kan sparas ofyllda i en burk med tättslutande lock.
    2. Blanda sirap, smör och muscavadosocker i en kastrull och smält på låg värme. Ta kastrullen från värmen. Pudra över vetemjölet och tillsätt citronskal och rör om med en trägaffel.
    3. Lägg entesked av smeten på en plåt med bakplåtspapper, lämna god plats till nästa klick. Lägg inte mer än 10 klickar per plåt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 5 minuter.
    4. Låt kakorna svalna något och ta loss en kaka i taget och rulla runt ett träskaft eller en kavelpinne. Låt rullarna svalna på bakgaller.
    5. Fyllning: Vispa grädde och florsocker. Dela och skrapa ur innehållet ur passionsfrukterna och sikta saften genom en sil. Blanda saften med grädden. Fyll rullarna strax före servering. Spritsa fyllningen i rullarna och lägg upp på ett fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben