Kokos- och citronrullar

Serverar: 20 portioner

De här festliga rullarna härstammar från ett gammalt familjerecept som genomgått förändringar under årens lopp. Dagens kokos- och citronfyllning är som en dröm.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 100 g smör eller margarin
  • 2½ dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 2 äggulor
  • 8 dl vetemjöl, ca
  • Fyllning
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl riven kokos
  • ½ msk rivet skal av citron
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
    2. Blanda ner socker, salt, hjorthornsalt och äggulor. Arbeta in det mesta av mjölet, spara lite mjöl till utbakningen.
    3. Arbeta degen, för hand eller i maskin, tills den släpper bunkens kant. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa övertäckt 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
    4. Gör fyllningen. Rör matfett, florsocker, kokos och rivet citronskal till en smidig smet.
    5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Kavla ut degen till en rektangel, ca 28x60 cm. Dela kakan i 20 rektangulära bitar.
    6. Bred fyllningen på varje degbit så att den täcker ca 1/3 av ytan. Rulla ihop degbitarna och lägg dem med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt.
    7. Låt rullarna jäsa under bakduk, 20-30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    8. Pensla rullarna med uppvispat ägg. Garnera dem med mandelspån. Grädda rullarna mitt i ugnen 7-8 minuter. Låt dem kallna under en bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben