Veganska kokos- och bananpannkakor

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Pannkakor kan ju vara det bästa som finns och ska vara tillgängligt för alla oavsett vad man har för allergi eller vad man utesluter. Till mina pannkakor har jag kokosflingor samt nötkräm som är baserat på ett RAW-cashewgrädde recept. Det är gott att ha syrliga bär till som bryter av den nötiga smaken.

Ingredienser

  • 1/2 flaxägg*
  • 1/2 ekologisk banan
  • 1 tsk kallpressad kokosolja
  • Lite rårörsocker
  • 1/2 dl rismjöl
  • 1/4 dl mandelmjöl
  • 1 dl havremjölk
  • 1 krm bakpulver
  • 1 nypa salt
  • *Ett flaxägg= 1 msk krossat linfrö + 3 msk kallt vatten. Vispa ihop och ställ i kylen över natten eller tills konsistensen är ungefär som äggvita
  • Instruktioner

    Vispa ihop ingredienserna och stek i kokosolja. Smeten bör vara något tjockare än vanlig pannkakssmet. Servera med valfritt tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben