Kokos- och punsch sockerkaka

Har återskapat detta recept som fullkomligen gick upp i rök och sot för drygt ett år sedan (receptbok på spisen, fel platta påslagen, mycket rök och sot, men som tur var inga lågor). Jag med mitt dåliga minne lyckades komma ihåg, sockerkakan var lika god och smakade precis som förut.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk Carlshamns flaggpunsch
  • 1 ½ dl kokos
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smält smör eller margarin
  • Garnering
  • Florsocker
  • Vatten
  • 1 tsk punsch
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smält smör och låt det svalna.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner punschen och kokosen.
    4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner i äggsmeten växelvis med mjölken. Rör sist ner det smälta smöret.
    5. Häll smeten i en smord och bröad 1 ½ liters sockerkaksform. Grädda sockerkakan längst ner på första falsen i ca 40-45 minuter.
    6. Låt kakan svalna, garnera sedan med florsocker glasyren.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (2)

    vonny 22 juli 2009

    Tack för receptet på en smarrig sockerkaka den är bara så god

    gds877 23 januari 2010

    Tycker om kokos, sedan punch på detta, så gott det blev, en favorit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben