Kokos- och chokladkola kaka
Kokos, kokos och mera kokos. Suveränt god kaka som lätt kan ersätta gräddtårtan på kaffebordet.
Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl vatten
1½ dl kokos
2½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
smör
kokos till formen
Glasyr
1½ dl grädde
1½ dl strösocker
1 msk smör
1 msk kakao
Garnering
100 g vit choklad
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret och blanda det med vattnet. Låt svalna något.
Blanda ner alla ingrediender i äggblandningen.
Rör om.
Häll smeten i en smord och kokosbeströdd form. Grädda kakan på 180-200 grader i ca 30 min.
- Koka upp grädde, socker och smör i ca 25 min eller tills såsen tjocknar något. Tillsätt kakao och blanda väl. Låt glasyren svalna något innan den breds på kakan. Hyvla till sist över vit choklad.
- Mums!
Liknande recept
Kommentarer (13)
Låter väldigt god :)
Detta är det bästa kakan som jag har bakat. Lyckas varje gång! Tack för receptet!
En SUPER god Kaka! Ju mer kokos i desto bättre ( tycker jag ) & det doftar ljuvligt!!! Idag är det 2:a gången på 3 dagar som jag bakar den... Tack för ett super enkelt och KANON gott recept! Helt klart en 5:a av mej!
Detta är ett recept jag kommer att använda alltid på födelsedagsfester! Är som gjort av en konditor! Tack för det!
Ska baka den nu så jag återkommer om en stund o berättar pm jag lyckats mvh Kingen
Tycker den var torr o inte alls såå god som alla skriver...:(
Den blev jätte god :) Inte alls torr!
SUVERÄN!
fantastiskt god kaka
Tänkte testa att baka den här kakan till fredagsfikat på jobbet, men undrar om den verkligen bara räcker till 6 personer. För övrigt ser den supersmarrig ut!
Den blev smarrig och saftig! Det blir till att göra den fler gånger, helt klart. (Gjorde tredubbel sats till två springformar som är ca. 27 cm)
Tyvärr upplevdes den ganska torr och ingen i sällskapet tyckte den var något extra. Vet inte vad jag gjorde fel, för jag följde receptet. Så det blir bara en tvåa från mig.
Tycker att den var torr och tråkig inte särskilt fantastisk som andra skrivit här. Kommer inte att baka den igen, tyvärr...