Kokos- och chokladkola kaka

Serverar: 6 portioner

Kokos, kokos och mera kokos. Suveränt god kaka som lätt kan ersätta gräddtårtan på kaffebordet.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl kokos
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • smör
  • kokos till formen
  • Glasyr
  • 1½ dl grädde
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 msk kakao
  • Garnering
  • 100 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda det med vattnet. Låt svalna något. Blanda ner alla ingrediender i äggblandningen. Rör om. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd form. Grädda kakan på 180-200 grader i ca 30 min.
    2. Koka upp grädde, socker och smör i ca 25 min eller tills såsen tjocknar något. Tillsätt kakao och blanda väl. Låt glasyren svalna något innan den breds på kakan. Hyvla till sist över vit choklad.
    3. Mums!

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (13)

    bikbok 7 juli 2009

    Låter väldigt god :)

    msjolander 2 november 2009

    Detta är det bästa kakan som jag har bakat. Lyckas varje gång! Tack för receptet!

    frasse 18 oktober 2010

    En SUPER god Kaka! Ju mer kokos i desto bättre ( tycker jag ) & det doftar ljuvligt!!! Idag är det 2:a gången på 3 dagar som jag bakar den... Tack för ett super enkelt och KANON gott recept! Helt klart en 5:a av mej!

    Turvor 24 februari 2011

    Detta är ett recept jag kommer att använda alltid på födelsedagsfester! Är som gjort av en konditor! Tack för det!

    johan-olof 4 augusti 2011

    Ska baka den nu så jag återkommer om en stund o berättar pm jag lyckats mvh Kingen

    Ninni84 20 augusti 2011

    Tycker den var torr o inte alls såå god som alla skriver...:(

    LillSnuttan 9 september 2011

    Den blev jätte god :) Inte alls torr!

    sjoberg5240 5 januari 2012

    SUVERÄN!

    nl39 4 februari 2012

    fantastiskt god kaka

    jonjen 23 februari 2012

    Tänkte testa att baka den här kakan till fredagsfikat på jobbet, men undrar om den verkligen bara räcker till 6 personer. För övrigt ser den supersmarrig ut!

    jonjen 24 februari 2012

    Den blev smarrig och saftig! Det blir till att göra den fler gånger, helt klart. (Gjorde tredubbel sats till två springformar som är ca. 27 cm)

    Ann1Ksen 24 maj 2014

    Tyvärr upplevdes den ganska torr och ingen i sällskapet tyckte den var något extra. Vet inte vad jag gjorde fel, för jag följde receptet. Så det blir bara en tvåa från mig.

    pullan21 27 december 2014

    Tycker att den var torr och tråkig inte särskilt fantastisk som andra skrivit här. Kommer inte att baka den igen, tyvärr...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben