Kokos- och limebullar

Serverar: 36 portioner

En helt underbar smakkombination!

Ingredienser

  • 11 dl vetemjöl, (660 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 smör
  • 50 g jäst för söta degar
  • 3 dl lättmjölk
  • 1 st ägg
  • 36 bullformar
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 lime, finrivet skal
  • 1 1/2 msk lime, pressad
  • Garnering
  • 1 st ägg, till pensling
  • Kokosflingor
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl med socker och bakpulver. Finfördela smöret i blandningen.
    2. Rör ut jästen i mjölken och tillsätt ägget. Häll blandningen över mjölet och arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
    3. Låt jäsa under duk 1-1 1/2 timme.
    4. Fyllning: Rör samman ingredienserna.
    5. Ta upp degen på mjölad skiva. Kavla ut degen till en kvadrat ca 50x50 cm. Sporra eller skär ut 36 fyrkanter.
    6. Fördela fyllningen i mitten på varje fyrkant. Vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg dem i formar.
    7. Jäs under duk ca 40 min.
    8. Sätt ugnen på 250º.
    9. Pensla med ägg och strö på kokosflingor. Grädda mitt i ugnen 6-8 min tills de fått fin färg.
    10. Pudra över florsocker vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben