Kokos- och chokladtartelett

Mmmmm!

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 125 g strösocker
  • 180 g kokosflingor
  • Till formen
  • Smör
  • Vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • Till servering
  • 1 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla 8–10 tartelettformar (beroende på storlek).
    2. Rör ihop äggvitor, socker och kokos. Fördela smeten i formarna och tryck ut den med en fuktig hand.
    3. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter tills de börjar bli gyllenbruna. Ta ut och låt formarna svalna 1 minut. Ta sedan försiktigt ur kokosskalen och ställ dem på ett fat att kallna.
    4. Häll grädde i en kastrull och värm tills den nästan börjar koka. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen, rör tills den är smält.
    5. Fyll kokosformarna och ställ dem 10 minuter i frysen. Servera med jordgubbar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben