Citronrulle

Serverar: 14-16 portioner

Läcker rulltårta med smarrig citronkräm.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • Finrivet skal av ½ citron
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 1/4 dl florsocker
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Saften av ½ citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt ca 30x40 cm.
    2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt hälften av sockret under vispning. Tillsätt resten av sockret, vispa några sekunder till och vänd ner citronskalet och äggulorna, en i taget.
    3. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Vänd ner det försiktigt i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspapperet, fast inte ända ut i kanterna. Grädda rulltårtsbottnen näst längs ner i ugnen i 8-10 minuter.
    4. Låt den svalna något, vänd sedan upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten på baksidan av papperet och dra bort det från kakan. Lägg en bakduk över bottnen så att den inte torkar.
    5. Vispa alla ingredienser till fyllningen till en smidig smet. Bred den jämnt över den avsvalnade bottnen. Rulla ihop tårtan försiktigt från långsidan. Det går lättare om du tar hjälp av papperet som rullen ligger på.
    6. Låt rulltårtan vila en stund med skarven nedåt. Förvara den i kylen och ta fram den en stund innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben