Citronsorbet

Serverar: 4 portioner

Iskall och syrlig i smaken och en utmärkt matsmältare. Vad mer kan man önska av en dessert?

Ingredienser

  • 3 citroner
  • 1½ - 2 dl strösocker eller vit sirap
  • 2½ dl mineralvatten
  • 1 äggvita
  • 1 krm salt
  • Citronmeliss till garnering
  • Instruktioner

    1. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet av en citron och pressa saften ur alla tre citronerna.
    2. Häll socker och mineralvatten i en kastrull och värm precis tills sockret smält. Kyl sedan i kallt vattenbad. (Blanda vit sirap och mineralvatten utan uppvärmning.) Tillsätt citronsaft och citronskal och blanda väl. Ställ i frysen cirka en timma.
    3. Vispa äggvitan och saltet till hårt skum och blanda försiktigt ner det i den halvfrusna massan. Ställ åter i frysen, ca 2 timmar. Ta ut och vispa mellan varven så att iskristallerna inte blir för stora.
    4. Doppa eventuellt serveringsglasen i lite vatten eller citronsaft och sedan i strösocker så att det bildas en "frostad" kant. Skeda upp sorbeten i glasen och garnera med avsköljda citronmelissblad. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben