Myntagratinerad grapefrukt

Serverar: 4 portioner

Gott som dessert eller om man är sugen!

Ingredienser

  • 2 st grapefrukter
  • 2 dl socker
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Halvera grapefrukterna och skär bort de runda bottnarna så att halvorna kan stå stadigt. Skär ett snitt runtom mellan fruktköttet och skalet.
    2. Mixa sockret och myntan i en matberedare och smält det sedan i en stekpanna.
    3. Lägg grapefrukterna med fruktköttet neråt i pannan och låt ytorna karamelliseras i myntasockret. Tillsätt smöret när grapefrukterna nästan fräst klart. Häll över det resterande myntasockret över grapefrukterna innan servering.
    4. Servera gärna lite naturell yoghurt eller en kula citronsorbet som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben