Fruktsallad med varm körsbärssås

Serverar: 4 portioner

Körsbärssåsen passar även till vaniljglass, julens risgrynsgröt och naturligtvis till ris à la malta.

Ingredienser

  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 banan
  • 1 päron
  • 2 kiwifrukter
  • 1 äpple
  • 1 tsk socker
  • Körsbärssås
  • 3 dl körsbärssylt
  • 1 dl rött vin
  • Instruktioner

    1. Skär bort skalet från grapefrukten med en vass kniv. Håll grapefrukten i ena handen över en skål. Skär ut skinnfria klyftor som får trilla ner i skålen. Där samlas också fruktsaften som rinner ut. Krama ut den sista saften när alla klyftor är utskurna.
    2. Skala bananen och klyv den på längden. Dela varje halva i 3 långa klyftor. Skär tvärs över i bitar, lika långa som grapefruktklyftorna. Blanda bananbitarna med grapefrukten så att bananen inte märknar.
    3. Skala och rensa resten av frukterna. Skär i klyftor motsvarande bananbitarna. Blanda alltsammans.
    4. Smaka av med lite socker. Låt gärna salladen stå 30-60 minuter innan den serveras med körsbärssåsen och ett flarn.
    5. Smält körsbärssylten i en kastrull på spisen. Späd med vinet. Servera såsen varm till fruktsalladen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben