Champagnebräserade blåmusslor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lyxig mat som passar hela familjen!

Ingredienser

  • 400 g spagetti
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl champagne
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st chili , finhackad
  • 2 msk bladpersilja , hackad
  • saft av ½ grapefrukt
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. Kasta de som är trasiga. Ställ musslorna i kallt vatten och 1 msk salt. Låt stå cirka 30 minuter , så sanden försvinner. Skölj av musslorna. Koka upp pastavattnet. Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan. Släng de musslor som fortfarande är stängda. Fräs musslorna med vitlök i olivolja i ett par minuter. Häll ner champagne med musslorna och vitlöken. Rör runt och låt koka i cirka 2 minuter tills alla musslor har öppnat sig. Häll grädden i spadet. Låt koka ihop i 2 minuter. Smaksätt med saften från en halv grapefrukt, salt och peppar. Vänd ner musselspadet, musslorna, chili och persilja i den nykokta spagettin. Blanda och smaka av ytterligare en gång. Serveras genast!

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben