I-soppa (fisk)

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En gammal favorit sedan 20 år, med modern mager gräddersättning. Det smakar lite lyxigt och är totalt omöjligt att misslyckas med samtidigt som det tar mindre än 10 minuter i förberedelse/tillagning. Servera kokt potatis vid sidan om, ett tillbehör känns som ett måste till denna soppa.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé
  • 1 purjolök (medium, ca 200g)
  • 1 burk blåmusslor (á 250g i spad)
  • 1 burk Campbells Tomatsoppa (á 295g)
  • 2.5 dl Milda Mini Mat 7%
  • 1 dl vatten
  • 1 msk margarin
  • Musselspad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla purjolökens vita del, tvätta noggrannt och finhacka det mesta av den användbara gröna delen som ej är torr/vissen (totalt ca 200g). Fräs purjolök i margarin. Häll på spad från musslor och reducera ett par minuter.
    2. Häll i tomatsoppan, häll i Milda Mini Mat, skölj ur soppburken med 1 dl vatten som skall ned i soppan.
    3. Tärna fisken i en storlek som passar dig och lägg i. Tärnade halvtinade fiskblock bör puttra ca 10-15 minuter. Lägg i musslorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar och servera med grovt tärnad kokt potatis som tillbehör.
    4. Variation: Använd en "3:a" visgrädde så blir det väldigt mastigt och matigt. Lägg i skaldjur som du gillar på slutet. Häll i lite torrt vitt vin när de reducerar musselspadet.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben