En gammal favorit sedan 20 år, med modern mager gräddersättning. Det smakar lite lyxigt och är totalt omöjligt att misslyckas med samtidigt som det tar mindre än 10 minuter i förberedelse/tillagning.
Servera kokt potatis vid sidan om, ett tillbehör känns som ett måste till denna soppa.
Ingredienser
400 g fiskfilé
1 purjolök (medium, ca 200g)
1 burk blåmusslor (á 250g i spad)
1 burk Campbells Tomatsoppa (á 295g)
2.5 dl Milda Mini Mat 7%
1 dl vatten
1 msk margarin
Musselspad
Salt
Peppar
Instruktioner
- Strimla purjolökens vita del, tvätta noggrannt och finhacka det mesta av den användbara gröna delen som ej är torr/vissen (totalt ca 200g). Fräs purjolök i margarin. Häll på spad från musslor och reducera ett par minuter.
- Häll i tomatsoppan, häll i Milda Mini Mat, skölj ur soppburken med 1 dl vatten som skall ned i soppan.
- Tärna fisken i en storlek som passar dig och lägg i. Tärnade halvtinade fiskblock bör puttra ca 10-15 minuter.
Lägg i musslorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar och servera med grovt tärnad kokt potatis som tillbehör.
- Variation: Använd en "3:a" visgrädde så blir det väldigt mastigt och matigt. Lägg i skaldjur som du gillar på slutet. Häll i lite torrt vitt vin när de reducerar musselspadet.
Liknande recept
Kommentarer (0)