Havskatt med blåmusslor

Serverar: 3 portioner

En lite lyxig och god fiskrätt. Går att göra med torsk eller annan fast vit fisk också.

Ingredienser

  • 9 st medelstora potatisar
  • 1 kg blåmusslor
  • 500 gram havskattfilé
  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 msk smör
  • 1 kruka persilja
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen. Tvätta musslorna. Finhacka löken och vitlöken. Bryn den lätt utan att den får färg i en stor kastrull med lock. Lägg i musslorna och häll på vinet. Lägg på locket och skaka runt. Låt koka 5-6 minuter. Ta upp musslorna och släng de som inte har öppnat sig.
    2. Slå över kokspadet till en stekpanna. Koka ner några minuter och slå i grädden, buljongtärningen och hacket av en halv kruka persilja.
    3. Dela fisken i lika delar/personer och salta. Lägg ner de i pannan och koka den tills de når en innertemp. på ca 50 grader. Under tiden lägg undan 12 musslor för garnering, ta ur musslorna ur de andra skalen och lägg i såsen med fisken.
    4. Ta upp fisken och varmhåll. Koka ner såsen några minuter och red den om det behövs. Smaksätt med salt och cayennepeppar.
    5. Lägg upp 3 potatisar i mitten på tallrikarna. Lägg fisken över potatisen. Häll över såsen och garnera med musslorna med skal. Ett i varje vädersträck. Hacka över lite persilja.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben