Fisksoppa med Taismak på Lake

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag ville se om man kunde göra något mer än att steka och stuva lake. Det blev väldigt bra!

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé av lake, havskatt eller annan fast fisk
  • 1 burk kokosmjölk eller 4 dl ”hemgjord”
  • 4-6 dl vatten
  • 1 st morot
  • 1 st purjolök ca 150 g
  • 1 liten paprika (jag använde röd)
  • ½ tsk röd currypasta
  • Ca ½ tsk chiliflakes
  • 1 tsk ingefära malen
  • Ca ½ tsk svartpeppar malen
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk pressad citron eller lime
  • 4 st lime eller citronblad
  • Salt för avsmakning
  • Instruktioner

    1. Skala moroten och slanta.
    2. Ansa och skölj purjo och skär i ca cm tjocka skivor.
    3. Skölj och dela paprikan i ca 1 x 1 cm;s bitar.
    4. Dela fisken i mindre bitar.
    5. Blanda kokosmjölk och vatten med alla kryddor förutom limebladen.
    6. Koka upp, lägg i morotsslantar och låt koka i ca 5 min, lägg i fisk, purjo, paprika och limeblad och låt koka i 5-8 minuter till.
    7. Servera med ett gott bröd!
    8. Tips: Om man har "sämre" bitar av fiskfilé t.ex. slaksida, går det utmärkt att använda.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben