Bouillabaisse St John

Serverar: 4 portioner

En het rouille och frasiga vitlöksbröd passa bra till. Fasta fisksorter t.ex lax och sej.

Ingredienser

  • 600 g blandade fisksorter
  • i kg blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • ½ tsk timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm fänkålsfrön
  • 1 lagerblad
  • 3 persiljestjälkar
  • ½ g saffran
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 4 msk konc fiskfond
  • 1 bit apelsinskal
  • 300 g räkor med skal
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i slantar. Skär sellerin i bitar.
    2. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i 2 msk olivolja, i en kastrull ett par minuter, utan att det tar färg. Tillsätt timjan, rosmarin, fänkålsfrön, lagerblad, persiljestjälkar och saffran. Låt fräsa ytterligare ett par minuter.
    3. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fiskfond och apelsinskal. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter.
    4. Skär fisken i bitar. Skala räkorna. Sila ner soppan i en ny kastrull. Koka upp, smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
    5. Skölj blåmusslorna och skrapa bort ev. sjögräs. OBS! Kasta musslor som är trasiga eller öppna.
    6. Lägg ner fisken och musslorna och låt sjuda i ca 5 minuter eller tills fisken är färdig.
    7. Lägg ner räkorna och låt dem bli varma.
    8. Servera med hackad persilja och rouille.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben