Enkel Bouillabaisse

Serverar: 4 portioner

Denna variant på den klassiska fisksoppan blir garanterat populär. En ljuvlig doft av basilika och fänkål lockar gästerna till bordet.

Ingredienser

  • 500-600 g fiskfilé av blandad sort
  • 1 msk pressad citron
  • 750 g tomater eller 2 burkar krossade
  • 2 röda paprikor
  • 1 purjolök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 4 dl fiskbuljong eller fond
  • 2½ dl torrt vitt vin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ dl färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Torka av och skär fiskfiléerna i bitar och droppa över den pressade citronen. Skålla tomaterna och dra av skalet, skär dem i tärningar och ta bort blomfästet. Dela paprikan i fjärdedelar, ta bort kärnorna, skölj och strimla fruktköttet. Skala purjolöken och vitlöken och hacka det fint.
    2. Hetta upp oljan i en stor gryta. Låt lök, vitlök, oregano och fänkål fräsa ca 3 minuter under omrörning. Tillsätt tomater och paprika och fräs ytterligare 2 minuter.
    3. Tillsätt fiskfond och vin och ge alltsammans ett uppkok. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Lägg fiskbitarna i såsen, de tjocka och fasta bitarna först. Lägg på locket och låt sjuda på svag värme tills fisken är genomkokt, ca 5 minuter. Skölj och skaka basilikan, dra av bladen och strö dem över fiskrätten.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben