Denna variant på den klassiska fisksoppan blir garanterat populär. En ljuvlig doft av basilika och fänkål lockar gästerna till bordet.
Ingredienser
500-600 g fiskfilé av blandad sort
1 msk pressad citron
750 g tomater eller 2 burkar krossade
2 röda paprikor
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk hela fänkålsfrön
4 dl fiskbuljong eller fond
2½ dl torrt vitt vin
Salt
Vitpeppar
½ dl färsk basilika
Instruktioner
- Torka av och skär fiskfiléerna i bitar och droppa över den pressade citronen. Skålla tomaterna och dra av skalet, skär dem i tärningar och ta bort blomfästet. Dela paprikan i fjärdedelar, ta bort kärnorna, skölj och strimla fruktköttet. Skala purjolöken och vitlöken och hacka det fint.
- Hetta upp oljan i en stor gryta. Låt lök, vitlök, oregano och fänkål fräsa ca 3 minuter under omrörning. Tillsätt tomater och paprika och fräs ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt fiskfond och vin och ge alltsammans ett uppkok. Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg fiskbitarna i såsen, de tjocka och fasta bitarna först. Lägg på locket och låt sjuda på svag värme tills fisken är genomkokt, ca 5 minuter. Skölj och skaka basilikan, dra av bladen och strö dem över fiskrätten.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...