Till en äkta bouillabaisse kokar man egentligen egen fiskfond, här använder vi färdig på flaska.
Fisk och skaldjur är Fredrik Erikssons specialitet. Fredrik Eriksson vann tävlingen Årets Kock för drygt 20 år sedan.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8-10 musslor med skal
600 g fiskfilé av blandade sorter
Smör-&rapsolja, oliv
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
4 msk konc fiskfond
1 tsk timjan
1 tsk fänkålsfrön
1 pkt saffran, 0,5 g
100 g skalade räkor (250 g räkor med skal)
2 msk hackad persilja
Till servering
1 dl Arla Köket crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
Valfritt bröd
Instruktioner
- Skala och hacka löken och vitlöken.
- Borsta musslorna väl och ta bort skägget.
Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet.
Dela fisken i bitar.
- Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor gryta.
Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran.
- Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och persilja.
- Pressa 1 vitlöksklyfta i crème fraichen och rör om.
- Servera soppan med bröd och en klick crème fraiche smaksatt med vitlök.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...
Vinnare på Skånemässan!
Tack alla ni som besökte oss i vår monter på Skånemässan och deltog i...