Snabb Bouillabaisse med Kelda

Serverar: 2 portioner

Hitta detta enkla och fiffiga recept på: http://saltpeppar.se

Ingredienser

  • 5 dl Kelda Skärgårdssoppa
  • 1/2 liten fänkål (ca 100g)
  • 200 g fiskfile (tex hoki, sej eller torsk)
  • 150 g räkor med skal (60g utan)
  • 8 körsbärstomater
  • Dillröra
  • 4 msk creme fraiche
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Blanda creme fraiche vitlök och dill. Ställ kallt så länge.
    2. Skala räkorna.
    3. Skär fänkålen i tunna strimlor, fisken i bitar och dela tomaterna. Värm soppan i en kastrull under omrörning
    4. Lägg i fänkålen och sjud någon minut. Lägg ned fisken i soppan och sjud ca 2 min tills den är klar. Lägg i tomaterna och värm försiktigt. Lägg till sist i räkorna
    5. Häll upp i soppskålar och klicka i dillröran.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben