Bouillabaisse med citronaioli

Serverar: 4 portioner

En doftande soppa med vitlök, fänkål, apelsin, saffran som är vacker, mager, smakrik och dessutom trevlig bjudmat.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 purjolökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön
  • 2 lagerblad
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten eller buljong
  • 2 kuvert saffran, á ½ g
  • Finhackad bladpersilja
  • Citronaioli
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 2 dl kesella
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Börja med citronaiolin. Pressa vitlöken och blanda med kesella, kryddor och citron. Häll upp i en skål och ställ kallt.
    2. Skala och hacka lök, purjolök och vitlök. Skala potatisen och skär den i ganska stora bitar eller klyftor. Fräs löken glansig i olja i en soppgryta, lägg i kryddorna, häll på vitt vin och koka upp.
    3. Häll på vatten eller buljong, lägg i potatisen och koka upp. Sjud ca 15 minuter tills potatisen är knappt mjuk. Vispa i saffran och småkoka ytterligare 5 minuter. Strö över persilja och servera med citronaiolin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben