Bouillabaisse a la viktväktarna

Serverar: 2 portioner

Detta har jag gjort till 2 personer och det blir 4 poäng per portion.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk olja
  • ½ förp. saffran eller 1 krm gurkmeja
  • 1 krm paprika pulver
  • 300 g fiskfilé (gärna lax!)
  • 1 fiskbuljong tärning
  • 5 dl vatten!)
  • 200 g krossade tomater
  • 1 dl musslor
  • 1 persiljekvist
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken och löken. Fräs i olja i ca 2 minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare i 1 minut.
    2. Skär fisken i bitar och lägg i kastrullen. Häll på buljong, tomater och musslor. Lägg i persilja och lagerblad. Låt alltsammans koka på svag värme under lock tills fisken är klar, ca 10 minuter. Smaksätt mer om det behövs.
    3. Servera med potatis till eller låt de koka med i grytan. 1 potatis är 2 poäng och 2 potatisar eller fler är 4 poäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 8 juni 2010

    Jätte gott monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben