Johns fikonkyckling

Serverar: 6 portioner

En god och enkel men lite annorlunda måltid. Det går bra att använda både färska eller torkade fikon.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 2 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • Fikonsås
  • 10 schalottenlökar
  • Smör eller margarin till stekningen
  • 12 fikon
  • 4 dl torrt, vitt vin eller matlagningsvin
  • 5 dl kycklingbuljong
  • ½-1 msk malen kanel
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1-2 tsk potatismjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl fint strimlad, slät persilja
  • Instruktioner

    1. Skiva zucchinin. Ansa paprikorna och skär dem i munsstora bitar. Blanda paprika och zucchini och droppa över olivolja och citronsaft.
    2. Hacka schalottenlöken. Hetta upp lite matfett i en gryta och fräs schalottenlök och fikon tills löken börjar mjukna. Tillsätt vin och buljong och koka upp. Låt koka utan lock i 10 minuter.
    3. Lägg ner kycklingfiléerna i grytan och låt koka under lock i 12 minuter.
    4. Sila såsen och häll tillbaka vätskan i grytan. Smaka av med citronskal, citronsaft och kanel. Blanda potatismjölet med lite vatten och vispa ner blandningen i såsen. Sjud upp och låt sjuda tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja och häll såsen ovanpå kyckling och fikon.
    5. Servera genast med salladen.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben