En smörgås för Sir John

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En mättande och snabblagad biffmacka, hämtad från en kokbok från sjuttiotalet.

Ingredienser

  • 4 hg ryggbiff, oxfilé eller mör rostbiff i ca 1 cm tjocka skivor
  • 4 kantskurna skivor vitt bröd
  • 4 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk Worcestershiresås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna strimlor.
    2. Rör ut tomatpurén i vattnet, tillsätt Worcester-såsen och salt och peppar efter smak.
    3. Stek brödet i smör. Lägg upp på tallrikar.
    4. Bryn köttet hastigt i het panna. Tillsätt tomatsåsen och låt koka in i ca 2 minuter.
    5. Stek äggen i en annan stekpanna.
    6. Fördela köttblandningen över brödskivorna och lägg ett stekt ägg överst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben