Matig smörgås med kyckling, pesto och mozarella

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En av mina bästa vänner som är kock kom på den här underbart goda och enkla lunchmackan och jag kände att jag var tvungen att dela med mig med er.

Ingredienser

  • 6 tunna skivor bröd, typ ciabatta eller likande
  • 250 g mozarella
  • Ca. 10 g ruccola
  • Ca 2 msk pesto
  • 250 g kycklingbröst
  • 5-6 blad med färsk basilika
  • Gurka
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Börja med att krydda kycklingen med salt och peppar och stek den i några matskedar olivolja. När den är färdig så lägger du undan den och låter den svalna i kylen.
    2. Hetta under tiden upp en grillpanna med lite olivolja penslat på den och rosta brödskivorna tills de fått fina ränder och en krispig yta och skiva gurkan och mozzarellan i skivor.
    3. När kycklingen har svalnat så skär den i strimlor, bred pesto på en skiva av brödet, lägg ruccola och hälften av kyckling. Lägg på en till skiva bröd och på den lägger du halva mozzarellan och några skivor gurka samt basilika, bred mer pesto på den översta skivan och lägg den ovanpå men peston neråt. Gör likadant med den andra mackan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben