En mättande smörgås med pannbiff, stekt ägg och pepparrotsgurka

Lite matigare smörgås

Ingredienser

  • Fullkornsbröd
  • Gurka
  • Salt
  • 4 msk ättiksprit ( 12 %)
  • 4 msk socker
  • 2 dl vatten
  • Pepparrot
  • Dill
  • Vitpeppar
  • Sallad
  • Ägg
  • Pannbiff
  • Instruktioner

    1. Skiva gurka tunt och lägg i en skål. Strö över lite salt och låt dra i en halvtimme.
    2. Blanda under tiden en lag av ättiksprit, socker, vatten, fint riven pepparrot, skuren dill samt vitpeppar. Rör om tills sockret har löst sig.
    3. Ta upp gurkan, pressa ur gurksaften och lägg ner den i lagen. Låt den dra en timme i kylskåp.
    4. Smöra en brödskiva, lägg på sallad, ett vändstekt ägg och en pannbiff. Toppa med pepparrotsgurkan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben