En mättande smörgås med pannbiff, stekt ägg och pepparrotsgurka
Lite matigare smörgås
Ingredienser
Fullkornsbröd
Gurka
Salt
4 msk ättiksprit ( 12 %)
4 msk socker
2 dl vatten
Pepparrot
Dill
Vitpeppar
Sallad
Ägg
Pannbiff
Instruktioner
Skiva gurka tunt och lägg i en skål. Strö över lite salt och låt dra i en halvtimme.
Blanda under tiden en lag av ättiksprit, socker, vatten, fint riven pepparrot, skuren dill samt vitpeppar. Rör om tills sockret har löst sig.
Ta upp gurkan, pressa ur gurksaften och lägg ner den i lagen. Låt den dra en timme i kylskåp.
Smöra en brödskiva, lägg på sallad, ett vändstekt ägg och en pannbiff. Toppa med pepparrotsgurkan och servera.
Liknande recept
Stekta ägg med granatäpplekärnor och varm sallad
20 min
1
Pigg pytt i panna med stekt ägg
1
4
Stekta ägg i brödet
10 min
1
Mannerströms pannbiff med stekt lök
4
Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan
5
4
1
Smörgås tårta
4
10-12
Pannbiff med oliver
4
Ägg med tomater och feta
20 min
1
Räkor och ägg i currygräddfil
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!