Stekta ägg i brödet

Serverar: 1 portioner

Tid: 10 minuter

Barnen brukar älska den. Så här har jag gjort redan i 30 år. Rekommenderar att testa.

Ingredienser

  • 2 skivor formbröd
  • 2 ägg
  • Peppar
  • Aromat eller salt
  • Olja att steka
  • Instruktioner

    1. Skär ut mittersta delen av brödet. Värm upp stekpanna med lite olja i. Lägg bröddelar på pannan och knäck ägg i bröd "hålet". Peppra och salta.
    2. Använd inte för varm platta och helst i början använd locket på pannan att äggvita blir genomstekt och inte slemmig. Man måste räkna att brödet och äggbrödet steker lite olika så man borde kolla under att när det är dags att vända dem. När jag vänder äggbrödet då bara en kort stund. Jag räknar till 3 och vänder snabbt tillbaka. Jag vill ha lite rinnande äggula. Testa sig fram och njut!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Ur minnets skafferi
    Vilka måltider minns man längst? Ja, det blir givetvis de som på något...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben