Mannerströms pannbiff med stekt lök

Serverar: 4 portioner

Otroligt saftiga och goda blev dessa pannbiffar... Servera med pressgurka och lingonsylt för maximal upplevelse!

Ingredienser

  • Pannbiff
  • 400 gram blandfärs
  • 300 gram nötfärs
  • 3 medelstora kokta potatisar, mosade
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 små gula lökar, skalade och grovt rivna
  • 1 dl gräddmjölk (1/2 dl mjölk och 1/2 dl grädde)
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk soya
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Karamelliserad lök
  • 2 stora gula lökar, skalade och i ringar
  • Socker
  • Gräddsås
  • 2 - 4 dl sky
  • 4 dl gräddmjölk ( 3 dl mjölk och 1 dl vispgrädde)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 1 msk svartvinbärsgele och/eller äpplemos
  • Kikkoman soya
  • 2 msk kalvfond
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Pannbiffar: Blanda gräddmjölk, ägg, lök, potatis, ströbröd och vatten i en bunke och ställ åt sidan och låt den svälla. Blanda smeten med färsen och buljongen utrörd i soya. Salta och peppra och blanda noga samman till en jämn smet. Provstek en bit för att få den rätta kryddningen.
    2. Lök: Stek lök gyllene i smör och stör över lite socker. Ställ åt sidan. Forma smeten till pannbiffar och stek knaprigt gyllenbruna i smör på medelvärme. Fräs löken en gång till och lägg i ett lager ovanpå den färdigstekta biffen.
    3. Gräddsås: Smält smör och red med vetemjöl. Rör ner gräddmjölk, sky, fond, soya och gele. Låt småkoka tills den tjocknar och smaka av med flingsalt, svartpeppar och ev. mer av gele och soya.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben