Pannbiff med ugnsbakad lök

Serverar: 4 portioner

Pannbiff med stekt lök är fin svensk husmanskost. Genom att steka löken i ugnen blir den saftig och god.

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Smör och rapsolja
  • Lök
  • 1 gul lök
  • 2 rödlökar
  • ½ tsk timjan
  • 1 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 2 msk smör och rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Skala och klyfta lökarna fint. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör och rapsolja. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter, rör om då och då.
    3. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och hacka eller riv löken fint. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs. Forma till 8 biffar och stek dem i smör och rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 minuter per sida.
    4. Servera pannbiffarna med den stekta löken, potatispurè, grönsaker och gräddsås.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben