Creolsk pannbiff med lök

Serverar: 4 portioner

En variant på svensk husmanskost: Creolsk pannbiff med lök är så gott att det smälter i munnen. Servera gärna pannbiffen stekt/kokt potatis.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • ¾ dl havregryn
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 ½ msk hackad gul lök
  • 1 tsk Tony Chachere's Creole Seasoning
  • 1 msk smör
  • Ev. ströbröd
  • Gräddsås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 1 msk soja
  • Nymald vitpeppar
  • Ev. salt
  • Stekt lök
  • 2 gula lökar, skivade
  • ½ dl vatten
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, kalvfond och vatten i en skål. Låt svälla i c:a 15 minuter. Tillsätt lök, ägg, och Tony Chachere's Creole Seasoning Lägg i färsen och arbeta samman tills allt är väl blandat. Fukta händerna med lite olja eller vatten och forma färsen till pannbiffar. Lägg dem på smörpapper. Stek pannbiffarna i smör i en stekpanna, c:a 4 minuter per sida.
    2. Gräddsås: Blanda/skaka mjölet väl med lite av grädden till en redning. Häll resten av grädden i stekpannan där pannbiffarna stekts. Låt koka upp. Häll i hälften av redningen, rör om och låt koka lite. Tillsätt mer redning om såsen är för lös. Tillsätt smöret. Smaka av med soja, eventuellt lite Tony Chachere's Creole Seasoning Sila såsen innan servering.
    3. Stekt lök: Lägg löken i torr stekpanna och häll på vattnet. Låt vattnet koka bort under omrörning. Tillsätt smör och fräs löken tills den är vackert gyllene. Servera pannbiff med lök tillsammans med stekt/kokt potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben