Spaghetti med blåmusslor, vitlök och chili

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lyxigt gott på några minuter med spagetti pronto, blåmusslor, vitlök och chili.

Ingredienser

  • 4 portioner Zeta Casa Di Luca Spaghetti Pronto
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 4 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 4 vitlöksklyftor , tunt skivade
  • 2 dl vitt vin
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 röd chilipeppar , tunt skivad
  • 1 kruka persilja , hackad
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. Kasta de som är trasiga.
    2. Fräs musslorna tillsammans med vitlök i olivolja någon minut. Häll i vin och rör runt, låt koka i ca 2 minuter tills alla musslor har öppnat sig. Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan. Släng de musslor som fortfarande är stängda.
    3. Låt spadet koka ihop 2 minuter och smaksätt med salt och peppar. Vänd ner musselspadet, musslorna, chili och persilja i den nykokta pastan. Blanda och smaka av ytterligare en gång.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben