Heta räkor i chili och vitlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God förrätt

Ingredienser

  • 250 g räkor (färska skalade eller räkor i lag)
  • ½ vitlök (ca 3 klyftor)
  • 1/4 spansk peppar
  • 15 ml räkspad från färdigskalade räkor
  • ½ tsk chiliflarn
  • 20 ml olivolja
  • 1 dl riven västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Lägg räkorna i en skål. Hacka vitlöken och spansk peppar, lägg det med räkorna. Häll på räkspad, olivolja och chiliflarn, blanda.
    2. Lägg i portionsformar eller avlånga aluminiumformar (mazarinformar).
    3. Grädda i 230 grader i ca 10 min. Tag ut dem strö på osten och grädda i ytterligare ca 6 min.
    4. Servera med vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    eva23 16 juni 2012

    Det här verkar jättegott, men jag funderar över mängden vitlök. En halv vitlök är ju betydligt mer än 3 klyftor, iaf den vitlök jag har, vilket är det som gäller?

    Nettans1 17 april 2014

    Jag brukar ta 3st stora vitlöksklyftor. Sedan är det ju efter smak hur mycket man vill ha.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben