Citronyoghurtsorbet med citrussallad

Serverar: 4 portioner

Juligt gott

Ingredienser

  • 1,5 dl vatten
  • 1,25 dl socker
  • 0,75 dl honung
  • 1 st citron , rivet skal och saft från
  • 5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st clementin
  • 1 st blodapelsin
  • 2 st apelsiner
  • 1 st grapefrukt
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Sorbet: Koka upp vattnet med sockret och honungen och låt det svalna. Pressa citronsaften i sockerlagen och tillsätt citronskalet. Rör ner matlagningsyoghurten och häll sedan över blandningen i en glassmaskin. Låt maskinen arbeta i 15-20 minuter.
    2. Häll över blandningen i en form eller en bunke och ställ in den i frysen. Tag ut sorbeten efter ca 30 minuter och låt den stå i kylen i ca 10 minuter innan servering.
    3. Citrussallad: Filéa citrusfrukterna och lägg dem i en skål. Blanda med råsockret.
    4. Servera salladen tillsammans med sorbeten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben