Citrussallad med fänkål och ädelostmousse

Serverar: 4 portioner

Frisk vintersallad med ”ägg” av ädelostmousse.

Ingredienser

  • 140 g Kvibille ädel
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 1 fänkål, ca 200 g
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • färsk timjan
  • Instruktioner

    Mosa ädelost och crème fraiche i en skål med en gaffel. Skär bort skalet på apelsiner och grapefrukt med en kniv. Skär frukten i skivor. Skär fänkålen i tunna skivor på längden och pensla med lite av oljan. Stek fänkålen i en stekpanna tills den fått fin färg. Rör ihop den resterande oljan med vinäger, salt och peppar. Fördela frukten och fänkålen på tallrikar. Forma ”ägg” av ädelostmoussen med hjälp av en sked doppad i kallt vatten och lägg på salladen. Droppa över dressingen och strö över timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben