Ostbakad fänkål med skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel och god liten rätt som sitter fint som kvällsnagg. Populär som TV-godis i mitt hushåll.

Ingredienser

  • 2 fänkål, ca 500 g
  • 8 tunna skivor rökt skinka, ca 150 g
  • 3 dl färdig ostsås, t ex Kelda
  • 2 dl riven gratängost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Dela fänkålen i fjärdedelar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 15 min och låt rinna av. Linda en skinkskiva runt varje fänkål. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Ringla över såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen 10-12 min. Man kan med fördel byta ut fänkålen mot klyftad vitkål. Ett vitt surdegsbröd är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben