Fänkål med kokosmjölk och sambal oelek

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Tre smaker: mild kokosmölk, het sambal oelek och lakritssmak från fänkålen.

Ingredienser

  • 500 g fänkål
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk maizena
  • Instruktioner

    Fräs lök och vitlök i oljan, tillsätt den fint strimlade fänkålen. Häll på lite vatten, salta, lägg på lock. Sjud ca 10 min tills fänkålen mjuknar. Häll på kokosmjölk, tillsätt sambal oelek. Låt den puttra ihop, red med maizena.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben